Akad jobb program a kikapcsolódásnál, szórakozásnál? Amikor eljön a rég várt családi összejövetelek, baráti beszélgetések, romantikus pillanatok, vagy a lazulós esték ideje, valljuk be, hogy a borozgatás nagyon beleillik a képbe.

Miért jelent ekkora élvezetet egy pohár bor? Számtalan oka van:

Az egyik az, hogy szeretjük, mert az ízét a természettől kapta. Eltérő ízvilág, különböző zamatok, amelyek betelhetetlenül kínálják magukat. Akadnak mélyebb, tartalmasabb ízűek és találkozhatunk jellegtelenebb típussal. Mindez függ a talajtól, éghajlattól, az évjárattól, a szőlő fajtájától, a szüret időpontjától és a hordótól is.

A másik, hogy segít kiengedni a gőzt, letenni a gondokat. Mai világunk gyakran elviselhetetlenül sok stresszt termel, ami nem tesz jót a szervezetünknek. Bármennyi is a dolgunk, akármennyire is érezzük, hogy az idegességünket könnyebb lenne kiabálásban levezetni, álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk. Mi jobb? A dühkitörés, vagy egy pohár finom vörös bor? Néha mindkettőre szükség van, viszont, kő-papír-olló: a bor elmulaszthatja a dühkitörést, a dühkitörés viszont nem csillapítja a finom nedű utáni vágyat.

Szeretjük a családi beszélgetéseket egy jó pohár bor mellett. A szeretteinknél mindig megnyugvást találunk, ott valóban önmagunkért szeretnek, nincs is fontosabb, mint a biztonságos családi fészek. Mégis oly ritkán tudunk egymásra igazán figyelni, a gondolatokat, problémákat átérezni, az elmesélt történeteken együtt, jó szívvel nevetni. Az otthon falain belül a család védelmében, egy pohárka bor után a külvilág is sokkal barátságosabb, a problémák is megoldhatóbbnak látszanak. Lelki egyensúlyunknak nélkülözhetetlenek ezek az órák, ez vitathatatlan. És a lélek a testben, mint bor a pohárban, ajánlott vigyázni rá.