A bor finom, ellazít, felold, megemeli az étkezések élményét, de ez még semmi. Még egy érv a borozás dicsőítésére: a vörösbor szinte gyógyszer.

Néhány példa jótékony hatásaira:

  • Antioxidánsokat tartalmaz és jó hatással van a szív- és érrendszerre.
  • Egyes borok a szőlő héjában található flavonoidokat tartalmaznak, melyeknek öregedésgátló hatásuk van.
  • A kulturált borfogyasztás az étkezések alkalmával jótékonyan hat az emésztésre.
  • Fertőtlenítő hatása bizonyos káros baktériumokat sikeresen elpusztít.

A mértékletes borfogyasztás ápolja a tested és a lelked, tehát a borospohárral a kezedben nem kell feladnod egészséges szemléleted. A bor is elfogy egy idő után, a jó dolgoknak is vége szakad egyszer. Keresd a lehetőséget az ismétlésre.